Τοποθεσία
Βρείτε μας
— Πλώρη
- Η Πλώρη δραστηριοποιείται από το 2010 στην Αγία Μαρίνα στις Καμάρες, το κύριο λιμάνι της Σίφνου. Ξεκίνησε από μια οικογένεια ψαρά και σχεδιάστηκε με αγάπη για την κυκλαδίτικη παράδοση και σεβασμό για την ιδιωτικότητα των επισκέπτών τους. Μια μικρή προβλήτα δίπλα στις εγκαταστάσεις μας το καθιστά ιδανικό για όσους ταξιδεύουν με φουσκωτό ή γιοτ. Η Μαρία και ο Αντώνης θα σας βοηθήσουν με την κράτηση σας, αλλά και τυχόν συμβουλές για το νησί μπορεί να χρειαστείτε.
- Εξερευνήστε το νησί της Σίφνου ...
Ένα εκπληκτικά καταπράσινο νησί για τις Κυκλάδες, η Σίφνος προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γαλήνης και ησυχίας έχοντας όμως και πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα δημοφιλές νησί, τόσο μεταξύ Ελλήνων όσο και αλλοδαπών, έχει διατηρήσει την γραφικότητα του και αντιστέκεται στην εμπορευματοποίηση πολλών άλλων νησιών που έχουν υποφέρει από τον πολύ κόσμο. Οι ντόπιοι στη Σίφνο ζουν από τη γεωργία, της ελιές και τον τουρισμό. Στην αρχαιότητα ήταν διάσημη για την εξόρυξη χρυσού, αργύρου και σιδήρου.Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό αυτού του νησιού είναι οι πολλές εκκλησίες: υπάρχει μια εκκλησία για κάθε μέρα του έτους και οι περισσότεροι από αυτούς είναι ανοιχτοί μόνο εκείνη την ημέρα.
Η μυθολογία λέει ότι το νησί πήρε το όνομά του από τον πρώτο οικιστή του, τον Σίφνο, ο οποίος ήταν γιος του ήρωα Σούνιο. Παρόλο που το νησί κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους από διαφορετικούς λαούς, το πιο σίγουρο είναι ότι οι Αιγαιοί και οι Μινωίτες, οι Κρήτες, εγκαταστάθηκαν εδώ την 2η χιλιετία π.Χ. Η Σίφνος ήταν ένα από τα πλουσιότερα νησιά των αρχαίων χρόνων λόγω των φυσικών πόρων της από χρυσό, αλουμίνιο και ασήμι. Από όσο γνωρίζουμε, οι πρώτοι κάτοικοί της ήρθαν γύρω στο 1000-900 π.Χ. και σύντομα ανακάλυψαν τα πολύτιμα μέταλλα. Το εμπόριο συνεχίστηκε με πολλά άλλα νησιά των Κυκλάδων, καθώς και με τις πόλεις της ηπειρωτικής χώρας.
Σύμφωνα με τη μυθολογία, οι ντόπιοι δίνουν ένα χρυσό αυγό στον Απόλλωνα κάθε χρόνο, αλλά όταν τα ορυχεία χρυσού σχεδόν εξαντλήθηκαν, προσπάθησαν να ξεγελάσουν τον θεό επιχρυσώνοντας αυγό από μόλυβδο. Αυτό εξόργισε τον Θεό τόσο πολύ, ότι έστειλε τον τύραννο Πολυκράτη που πήρε όλα τα πολύτιμα μέταλλα από το νησί.
Οι Ρωμαίοι χρησιμοποίησαν αυτό το νησί ως τόπο εξορίας και αργότερα περνούσαν τα ίδια προβλήματα με τους Βενετούς, τους Τούρκους και τους πειρατές όπως και οι υπόλοιπες Κυκλάδες. Απελευθερώθηκε το 1830.
Ακολουθησε μας